U trendu

Gervala: U dijalogu sa Beogradom ocekujemo napredak

BRISEL – Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Donika Gervala izjavila je da od današnjeg sastanka u Briselu očekuje dobre razgovore, koji će pružiti perspektivu za bolju i bržu integraciju Zapadnog Balakana u Evropsku uniju, kao i da u dijalogu sa Beogradom očekuje napredak.

Gervala je u Briselu, gde šef diplomatije Evropske unije DŽozep Borelj priređuje zajedničku večeru za lidere Zapadnog Balkana, poručila i da se u dijalogu sa Srbijom mora postići dogovor.

„Zamenik premijera Bisljimi doćii će ovde u petak da postigne dogovor, jer dijalog treba da služi sporazumu, a ne čestim sastancima, tako da treba da ima rezultata. Kosovska delegacija je veoma spremna da donese rezultate u ovom procesu dijaloga“, rekla je ona.

Na večeri u Briselu su danas , pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednik Crne Gore Milo Đukanović i premijeri Albanije i Severene Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski.

BiH predstavlja srpski član Predsedništva Milorad Dodik, a privremne institucuje u Prištini ministarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Planirano je da se na kraju večere oko 22.30 predsednik Vučić obrati medijima u Briselu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar