U trendu

Gledalac koji je uvredio Bajdena: Šalio sam se

VAŠINGTON – Gledalac koji je na suptilan način uvredio predsednika SAD DŽozefa Bajdena, rekavši uživo u programu Bele kuće „Let’s go Brandon“, što u šifrovanom smislu znači „F… Joe Biden“, kazao je da se samo šalio i da nije hteo da ukaže nepoštovanje predsedniku države.

„Na kraju dana, nemam ništa protiv gospodina Bajdena. Ali jesam isfrustriran, jer mislim da može bolje da radi svoj posao. Međutim, nisam želeo da mu ukažem nepoštovanje“, rekao je gledalac DŽared Šmek za Oregonske novine, a preneo „Gardijan“.

Šmek, koji živi u gradu Sentral Pointu u Oregonu, rekao je da nije „Trampovac“, već „slobodoumni Amerikanac koji veruje u Isusa Hrista“.

Na Badnje veče, Šmek se uključio u program podsvećen američkoj porodici koji su vodili DŽozef i DŽil Bajden, a onda je predsedniku rekao „Idemo, Brendone“, oko čega se američki predsednik složio, ne shvatajući da je reč o suptilnoj psovci koja je nastala u oktobru.

Pozadina poruke „Let“s go Brandon“ je šifra za vulgarnu poruku koja se zvučno skoro gotovo rimuje sa „Lets go Biden“ (idemo, Bajdene).

Psovka je nastala 2. oktobra na trci NASCAR u državi Alabama kada je vozač Brendon Braun osvojio prvu „Xfiniti“ seriju.

Tada ga je intervjuisao novinar „NBC Sports“, a iza njega je okupljena gomila uzvikivala nešto što izgledalo kao da viču „Let“s go Brandon“, a zapravo su uzvikivali „F… Joe Biden“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.