U trendu

Gori ruska fabrika balističkih raketa (video)

Bukti požar koji je zahvatio krov fabrike „Krasmaš“ u Krasnojarsku, gde se proizvode ruske interkontinentalne balističke rakete „sarmat“ i balističke rakete „sineva“.

Oko 40 ljudi već je uključeno u gašenje požara, a devet vatrogasnih vozila je raspoređeno da se bori protiv plamena, saopštio je lokalni odsek ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Istovremeno, izvor iz regionalnih službi za hitne slučajeve rekao je za Sputnjik da je ukupna površina požara u fabrici dostigla 5.000 kvadratnih metara, a deo krova je pao.

Požar na četvrtom nivou fabrike smatra se najvišim nivoom u Krasnojarsku, a mobilna laboratorija za procenu koncentracije štetnih materija u atmosferi napustila je mesto ovog incidenta.

Fabrika „Krasmaš“ proizvodi „sineva“ balističke rakete i nove interkontinentalne balističke rakete „sarmat“, za koje se očekuje da zamene balističke rakete „vojvoda“.

Tu se takođe proizvode moduli gornjih faza raketa nosača „zenit“ i „proton“. U Krasmašu su napravljene i baklje za zimske olimpijske igre 2014. u Sočiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.