U trendu

GP BIH nema posebna uputstva za turiste iz Kine

SARAJEVO – Granična policija Bosne i Hercegovine za sada nema posebna uputstva za postupanje u vezi sa mogućim dolaskom autobusa sa kineskim turistima u BiH, a koji su trenutno u Hrvatskoj.

Portparolka GP BIH Franka Vican rekla je da ukoliko Ministarstvo bezbednosti BiH ili Zavod za zdravstvo daju određena uputstva, Granična policija će odmah postupiti u skladu s njima, prenosi sarajevski portal Klix.

Kako se saznaje, ukoliko autobus sa kineskim turistima iz Vuhana krene iz Hrvatske u BiH, a do Granične policije od nadležnih institucija ne stignu posebna uputstva o postupanju, Kinezi će ući na teritoriju u BiH po redovnim procedurama.

Zagrebački portal Index preneo je ranije danas da je grupa kineskih turista iz Vuhana, grada u kojem su se u decembru pojavili prvi slučajevi obolelih od koronavirusa, avionom je u subotu sletela u Milano, gde su medicinski pregledani i nijedan nije imao simptome bolesti.

Nakon toga zaputili su se u Hrvatsku, gde su obišli Plitvička jezera, a danas je planirano da posete delove Dalmacije i uđu u BiH.

(Tanjug)

Napišite komentar