U trendu

GP Ura će podržati kandidata građanskog bloka za predsednika CG

PODGORICA – Građanski pokret Ura Dritana Abazovića neće imati svog kandidata na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, već će podržati jednog od kandidata građanskog bloka.

Poslanik tog pokreta je gostujući u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ kazao da bi bilo dobro da građanski blok političkih partija u Crnoj Gori ima jednog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

„Bilo bi dobro da smo imali komunikaciju i postignemo dogovor o zajedničkom kandidatu. Sada kada dogovora nema moramo sačekati da vidimo da li ćemo imati jednog ili više kandidata u građanskom bloku. U svakom slučaju podrška GP Ura će ići ka jednom od građanskih kandidata“, kazao je Konatar.

Bitnim smatra da partije političkog centra sarađuju. Kako će se ona manifestovati, da li kroz zajednički nastup na izborima ili saradnjom nakon izbora o tome, kaže, moraju razgovarati.

Dodao je da će deblokadom Ustavnog suda biti dati odgovori na brojne probleme kao što je nemogućnost završetka izbornog procesa u Šavniku, onemogućavanje tranzicije vlasti u Podgorici ali i održvanje izbornog procesa u budućnosti.

Govoreći o vanrednim parlamentarnim izborima, jKonatar je rekao da Skupština Crne Gore u ovom trenutku ima potpuni legitimitet i pitanje je kada će poslanici, ako procene, odlučiti da se ide na vanredne parlamentarne izbore

GP Ura, koja je inače na oktobarskim lokalnim izborima u Podgorici ostala ispod cenzusa, ne beži od parlamentarnih izbora.

„U svakom slučaju, sada kada kompletiramo Ustavni sud napravljen je veliki korak da ukoliko poslanici prociene mi idemo na vanredne parlamentarne izbore“, kazao je Konatar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar