U trendu

GR: Boler sa Micotakisem, nakon toga u PR, pa u BG

ATINA – Predstavnici američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije, DFC, predvođeni izvršnim direktorom Adamom Bolerom, razgovarali su danas u Atini sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, nakon čega dolaze u Prištinu, pa u Beograd.

Tokom sastanka potvrđen je američki interes za ulaganja u Grčku, u brodogradilište Elefsina i luke Aleksandrupolis i Kavala, a podvučeno je da Grčka, kao važan faktor stabilnosti i mira u regionu, nudi posebne mogućnosti za investiranje, što čhe doprineti značajnom razvoju nacionalne ekonomije i šireg regiona, navodi grčki portal Capital. gr.

Micotakis je u razgovoru sa izvršnim direktorom DFC Adamom Bolerom rekao da je njegova vlada posvećena privlačenju velikih stranih investicija u određenim privrednim sektorima, te naglasio značaj strateških odnosa Grčke i SAD.

Sastanku su, pored Micotakisa i Bolera, prisustvovali i američki ambasador u Atiini Džefri Pijat, zamenik pomoćnika ministra za energetiku SAD Metju Čejs, predsednica američke Izvozno-uvozne banke EXIM Kimberli Rid i zamenica direktora američke Agencije za međunarodni razvoj Boni Glik.

Američka delegacija na čelu sa Bolerom nakon Atine ide u Prištinu, a u večeras bi trebalo da stigne u Beograd gde će boraviti dva dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.