U trendu

Gradonacelnik Hersona: Grad su preuzele ruske trupe

HERSON – Gradonačelnik ukrajinskog grada Hersona Igor Koljhajev objavio je sinoć da je taj grad na jugu Ukrajine pao u ruke ruske vojske, javlja Bi-Bi-Si.

U poruci putem Fejsbuka, gradonačelnik je rekao da su „naoružani stranci viđeni u gradskom veću danas“, i da je rekao ruskim trupama da u tom gradu nema ukrajinskih Oružanih snaga, već samo civila i ljudi koji žele da žive tu.

On je naveo da su ruske snage uvele policijski čas od 20.00 do 6.00 po lokalnom vremenu i da su poručile da će automobilima sa hranom, lekovima i još nekim namirnicima biti dozvoljen ulaz u grad.

Koljhajev je istakao da automobili u gradu moraju da voze „minimalnom“ brzinom i da pešaci ne smeju da idu u grupama, već najviše dve osobe smeju da budu zajedno na ulici.

„Sada je ovako kako je. Ukrajinska zastava je iznad nas. Kako bi ostala tu gde jeste, moramo da ispunimo ove zahteve. Nemam više šta da kažem“, dodao je on.

Bi-Bi-Si ističe da nije mogao nezavisno da potvrdi ovu izjavu, dok je „Njujork tajms“ takođe večeras objavio da je Herson prvi veliki grad u Ukrajini (blizu 300.000 stanovnika) koji je pao u ruke ruske vojske od početka napada na tu zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.