U trendu

Gradonačelnik Katerinija: Očekujemo rekordan broj Srba

JAGODINA – Gradonačelnik grčkog grada Katerini, kome pripada jedno od najpopularnijih letovališta u Grčkoj za turiste iz Srbije Paralija, Konstantinos Koukodimos, izjavio je danas da će sudeći po početku turističke sezone u toj zemlji, ova sezona biti jedna od rekordnih.

„Potrudili smo se u lokalnoj samoupravi grada Katerini, kome pripadaju i Paralija i Olimpik Bič, maksimalno sredimo sve plaže na našoj teritoriji, kao i drugu infrastrukturu, a brojevi od juna nam govore da ćemo ove sezone imati jednu od rekordnih godina. Najbrojniji turisti u ovom delu Grčke su građani Srbije i to ubedljivo“, rekao je Koukodimos u Jagodini za televiziju Palma plus.

On je poručio da su građani Srbije njihova braća i da je učinjeno sve da se oni osećaju kao kod svoje kuće, navodi se u saopštenju Grada Jagodine.

„Zbog svega toga i veliki broj Grka je naučio srpski jezik i vama Srbima je dovoljan vaš srpski jezik da se snađete u Paraliji i okolnim mestima. Po mojim informacijama ovo bi mogla da bude rekordna godina kada je u pitanju dolazak srpskih turista u Grčku“, istakao je Koukodimos i naveo da se očekuje da taj broj bude oko 1,5 miliona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar