U trendu

Grenel:Srećno kada drugima budete govorili da ne cenzurišu

VAŠINGTON – Ričard Grenel, blizak saradnik američkog predsednika Donalda Trampa, oštro je juče kritikovao budućeg predsednika Džozefa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris povodom najava o pokretanju opoziva Trampa i nakon što je društvena mreža Tviter trajno ugasila njegov nalog.

„Hej, Džo Bajden i Kamala Haris, nek vam je sa srećom kada drugim zemljama budete govorili da ne mogu da utišaju, cenzurišu ili zatvore svoje političke protivnike. Ova kriza je američki brend i vi slavite (privremenu) moć koja dolazi sa njom“, poručio je na Tviteru Grenel, odlazeći specijalni izaslanik Trampa za pregovore Beograda i Prištine. Demokrate u Kongresu su zapretile da će ponovo pokrenuti proces Trampovog opoziva ako on ne podnese ostavku, okrivljujući ga za nedavne nerede na Kapitolu u Vašingtonu.

Posle nereda u Vašingtonu Tviter je odlučio da trajno suspenduje nalog američkog predsednika zbog, kako su naveli iz te kompanije, „rizika od daljeg podsticanja na nasilje“.

„Posle detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa ‘@realDonaldTrump’ naloga i konteksta oko njih, trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja“, saopštila je američka kompanija u petak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar