Grupa Italijana seksualno iskorištavala decu migrante

RIM – Mala opstina Mondragone, na jugu Italije blizu grada Kaserta, proteklih dana bila je u centru paznje kao novo zariste Civida19, među stranim radnicima koji tu zive i rade.

Pobuna stranih radnika, protiv karantina, prerasla je u sukob između lokalnog stanovnistva i stranaca, a Italijani su, strane radnike vecinom Bugare, optuzivali da sire zarazu i kriminal.

Međutim, prema pisanju dnevnog lista Avenire, zrtve kriminala u tom gradu su upravo stranci, jer je policija otkrila i privela pravdi grupu Italijana koji su seksualno iskoristavali maloletne migrante bez roditeljske pratnje.

U presudi sudija navodi, kako pise list, da su seks sa decom placali po 5 ili 10 eura, picem, cigaretama ili dopunom za mobilni telefon.

Deca koja su seksualno iskoristavana su maloletni migranti, koji su dosli u Italiju bez roditelja, a poreklom su Bugari, Egipcani, Albanci.

Prema pisanju lista Avenire, 62 stranice presude su kao iz horor filmova. Osuđeni Italijani su u međusobnim razgovorima, koje je policija snimila, pokazali okrutnost, aroganciju, uverenje da su superiorni, nekaznjivi i totalnu odsustvo saosećanja prema patnji maloletnika”.

Istovremeno su u međusobnim razgovorima su hvalili mere desnicarskih politicara protiv stranih radnika, a jedan je cak pokrenuo kampanju protiv stranaca, prihvatnih centara i nevladinih organizacija koje su se brinule o strancima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.