Haos u Atini: Bujične poplave ulicama grada, najmanje 10 poginulih (video)

Najmanje deset osoba poginulo je danas u bujičnim poplavama u blizini Atine, javlja Rojters pozivajući se na zvaničnika grčkog Ministarstva zdravlja.

AP je prethodno javio da su četiri osobe stradale u bujičnim poplavama koje su na zapadnoj periferiji grčke prestonice pretvorile puteve u mutne brzake pune blata i šuta, kao i da su poplavljeni domovi i poslovne prostorije.

Navodi i da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svojem domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno telo nastradalog muškarca.

Američka agencija navodi da su vatrogasci primili 340 poziva za pomoć kako bi ispumpali vodu iz poplavljenih zgrada i spasili ljude koje su zarobljeni zbog nadolaska vode posle velikog nevremena.

Dodaje i da su vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim delovima autoputa Atina-Korint koji ide kroz taj deo Grčke.

Vatrogasci su uspeli da spasu putnike autobusa koji je ostao zarobljen na autoputu nakon nailaska bujice.

ANA je prethodno prenela da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba je poginula, a više ljudi ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

„Radimo najbolje što možemo kako bismo se suočili s ovim problemima“, izjavila je portparolka vatrogasne brigade Stavrula Maliris grčkoj agenciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.