U trendu

Haos u centralnom Meksiku zbog obračuna narko-kartela

GVADALAHARA – Nakon vojne akcije usmerene na sastanak bosova meksičkih narko-kartela, pripadanici kartela su krenuli u međusobni obračun, divljanje i paljenje vozila čime su izazvali haos u državama Halisko i Gvanahuatu, saopštile su danas lokalne vlasti.

U saopštenju se navodi da je jedan osumnjičeni kriminalac likvidiran, a nekoliko je uhapšeno nakon pometnje i haosa u Haliskou i Gvanahuatuu, dvema državama Meksika u kojima je nasilje najizraženije.

„Očigledno je bio organizovan sastanak dve bande. Došle su vojne jedinice, što je dovelo do sukoba i hapšenja narko bosova prisutnih na sastanku“, rekao je predsednik Andres Manuel Lopez Obrador novinarima, ne navodeći imena uhapšenih, prenosi portal Frans 24.

Vozila su ostavljana u plamenu da bi blokirala saobraćajnice u Halisku, što je deo taktike koju koriste pripadnici moćnog kartela Nova generacija Halisko kako bi sprečili hapšenja svojih članova i dolazak vojnog ili policijskog pojačanja.

Ovi incidenti su podstakli američki konzulat u Gvadalahari da izda bezbednosno upozorenje američkim građanima koji borave u toj oblasti uz savet da potraže sigurno sklonište.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar