U trendu

Haris: Radićemo na produbljivanju partnerstva SAD i Nemačke

VAŠINGTON – Američka potpredsednica Kamala Haris objavila je na Tviteru, posle razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Vašingtonu, da će, zajedno sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, raditi na produbljivanju američko-nemačkog partnerstva.

Haris je navela da je sa Merkel razgovala o brojnim temama.

„Razgovarale smo o jačanju demokratskih institucija i transatlantskog odnosa, kao i odgovoru na zajedničke izazove poput zdravstva i klime“, precizirala je Haris.

Merkel se tokom svoje poslednje zvanične posete Vašingtionu pridružila Harisovoj na doručku, pre sastanka sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Haris je pohvalila „izvanrednu karijeru“ nemačke kancelarke, a Merkel je rekla da je oduševljena što ima priliku da se sretne sa prvom ženom potpredsednicom SAD, preneo je AP.

Merkelovu, koja je tokom skoro 16 godina mandata sarađivala sa četiri američka predsednika, potom je u Beloj kući dočekao Bajden, a o

„Poseta će afirmisati čvrste i trajne bilateralne veze između SAD i Nemačke“, saopštila je Bela kuća, uoči posete nemačke kancelarke.

Kako je navedeno, više je tema razgovora dvoje lidera, poput klimatskih promena, pandemije Kovida-19, rešavanja bezbednosnih i regionalnih izazova, kao i ugroženosti demokratije širom sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.