U trendu

Harkov: Ubijeno 9 ljudi u granatiranju, među njima i beba

HARKOV – Devet osoba, među kojima je i petomesečna beba, ubijeni su u Harkovu juče, u granatiranju na stambeni blok u blizini centra grada, izjavio je šef Harkovske regionalne vojne administracije Oleh Sinjehubov.

Među ubijenima je bila porodica „koja je, jednostavno, hodala ulicom, a otac je držao svoju petomesečnu bebu u rukama, koja mu je izdahnula na grudima. Majka ove bebe je teško povređena i nalazi se u bolnici“, rekao je Sinjehubov, preneo je CNN.

On je rekao da gađanje stambenih oblasti u drugom ukrajinskom gradu po veličini za cilj samo ima da terorise lokalne stanovnike.

„Neprijatelj je granatirao grad sa višeraketnim sistemom ‘smerč’ i ‘uraganom“, kao i artiljerijom. Prema dostupnim podacima, granatiranje je izvedeno sa severa oblasti, gde naše trupe drže pozicije i teraju neprijatelja ka granici, tako da cilj ovog granatiranja može samo biti terorisanje lokalnih stanovnika“, rekao je šef administracije.

Zvaničnik je dodao da su okruzi Ševčenskiji i Kijevskiji u Harkovu „žestoko granatirani“.

Dodao je i da ubijeno devet ljudi, a povređeno 19, među kojima i devetogodišnje dete.

„U ovom trenutku naša vojska drži pozicije čvrsto i ne dovodi se u pitanje da bi moglo da dođe do osvajanja Harkova“, kazao je Sinjehubov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar