U trendu

HDZ BiH o Rezoluciji EPP: Izetbegović obmanjuje javnost

MOSTAR – HDZ BiH danas je, nakon što je Evropska narodna stranka usvojila Rezoluciju o BiH, javno upitao predsednika SDA Bakira Izetbegovića zašto ne objasni „građanima“ propast unitarističko-građanskog modela koji je pokušao da nametne na Kongresu Evropske narodne stranke.

„Nakon neuspeha usledio je pokušaj blokade dolaska same Rezolucije na dnevni red“, naveli su iz HDZ-a BiH, prenela je Srna.

U saopštenju HDZ dodaje da je Izetbegović u svojim neuspesima javno upregao „građanske“ medijske telefone da je ruše i obezvrede unutar BiH da bi spasio svoj međunarodni neuspeh.

HDZ BiH napominje da je porodica Evropske narodne stranke svesna pogubnosti radikalno – unitarističkih pretenzija u pokušaju stvaranja jednonacionalne države.

„Tri konstitutivna naroda su temeljno konstitucionalno i institucionalno načelo Dejtonskog mirovnog sporazuma. Izborni zakon BiH i njegove izmene, bilo danas ili sutra, omogućiće legitimnu valorizaciju političke volje tri konstitutivne zajednice“, kažu u HDZ-u BiH i dodaju da Izetbegović „za tako nešto valjda polako priprema biračko telo koje je sam radikalizovao“.

U Roterdamu je nedavno na Kongresu Evropske narodne stranke usvojena i rezolucija o BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.