U trendu

HR: Uhapšena grupa koja je krijumčarila ljude

ZAGREB – Zagrebačka policija uhapsila je danas dva hrvatska državljanina i traga za jednom hrvatskom državljankom zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje i prevoz najmanje 87 ilegalnih migranata, a policija u Sisku uhapsila je još jednu osobu zbog sumnje da se bavila krijumčarenjem.

Uhapšeni su 65-godišnji i 36-godišnju muškarac, dok se za ženom (33) još intenzivno traga, prenosi Hina.

Oni se terete da su od početka juna do kraja avgusta ove godine u najmanje 11 navrata organizovali i realizovali krijumčarenje i prevoz ilegalnih migranata, koje su preuzimali u neposrednoj blizini državne granice sa BiH, odakle su ih privatnim ili kombi vozilima prevozili na lokacije u neposrednoj blizini državne granice sa Slovenijom.

Na taj način oni su nezakonito prebacili 87 stranih državljana i ostvarili protivpravnu imovinsku korist od najmanje 245.000 kuna (oko 33.750 evra).

Policija u Sisku saopštila je da je uhapsila jednu osobu dok se za drugom traga zbog sumnje da su počinili krivično delo protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, odnosno da su samostalno krijumčarili migrante bez strogo definisane uloge unutar zločinačkog udruženja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar