U trendu

Hrenjin: Minsk i Moskva spremni da brzo odgovore na pretnje

MINSK – Belorusko-ruske vojne vežbe „Saveznička odlučnost 2022“ pokazale su da Minsk i Moskva imaju infrastrukturu spremnu da brzo odgovore na vojne pretnje, izjavio je danas ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin.

On je rekao da su vežbe potvrdile da dve zemlje nemaju problem, kako je naveo, „vojnog Šengena“, koji zapadne države danas pokušavaju da reše, saopštilo je belorusko Ministarstvo odbrane na Telegramu.

Hrenjin je istakao da su tokom vežbi organi vojne komande i kontrole svih formacija radili kao integralni organizam.

„Imamo zajedničku ‘školu’, zajedničke pristupe – delujemo na isti način i razmišljamo na isti način“, naveo je beloruski ministar.

Hrenjin je kao glavni politički rezultat vežbe „Saveznička odlučnost 2022“ naveo to što je u složenim uslovima situacije u svetu i neposredno oko Rusije i Belorusije pokazana snagu odnosa između Belorusije i Rusije, odlučnost u odbrani svojih nacionalnih interesa, uključujući i upotrebom vojne sile.

Zbog vojnih aktivnosti u blizini spoljnih granica Rusije i Belorusije i zaoštravanja situacije u Donbasu, dve zemlje su produžile zajedničke vojne vežbe, koje su počele 9. februara a trebalo je da budu završene danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar