U trendu

Hrvatska u znaku posete Erdogana i jakih bezbednosnih mera

ZAGREB – Hrvatska je danas u znaku današnje zvanične posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, prve nakon šest godina, koji dolazi na poziv hrvatskog kolege Zorana Milanovića, a sastaće se i sa premijerom Andrejem Plenkovićem.

Na Pantovčaku, sedištu hrvatskog predsednika, sve je spremno za dočeka Erdogana, koji je sinoć doputovao u Zagreb iz Beograda.

Dva dana uoči posete turskog predsednika, mediji pišu o posebnim bezbednosnim merama koje su preduzete zbog dolaska Erdogana. Mnoge ulice na putanji kretanja turske delegacije su blokirane, šahtovi su zalemljeni, na zgradama su raspoređeni snajperisti, na ulicama stotine policajaca, tzv. ljudi žabe, dronovi. To je samo deo bezbednosnog protokola.

Od centra Zagreba do Pantovčaka na svakih 20 metara stoji barem jedan policajac, javila je zagrebačka N1 tv.

Gordan Akrap, stručnjak za informatičke nauke komentarisao je posebne bezbednosne mere zbog posete Erdogana i za ovu tv. rekao da to nije ništa neuobičajeno, da su takve bile, kako je kazao, i tokom posete Pape 1994..

Očekuje se, pišu hrvatski mediji, da će glavne teme razgovora Erdogana sa državnim vrhom Hrvatske biti privredna saradnja, ruska „invazija na Ukrajinu“ i izmena Izbornog zakona u BiH.

Tokom popodneva Erdogan i Milanović će otvoriti Islamski kulturni centar u Sisku.

Predviđeno je da supruga predsednika Hrvatske Sanja Musić Milanović i supruga predsednika Turske Emine Erdogan pose tokom prepodneva Osnovnu školu „Matija Gubac“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar