U trendu

Hrvatska: Uhapšeni pljačkaši kombija

ZAGREB – Hrvatska policija uhapsila je trojicu mladića, 26-godišnjaka i dvojicu 23-godišnjaka s područja Slavonskog Broda, zbog sumnje da su u utorak kod Osijeka opljačkali kombi s novcem i iz vatrenog oružja ranili dvojicu radnika obezbeđenja.

Na konferenciji za novinare je saopšteno da je jedan od osumnjičenih juče priveden istražnom sudiji, koji mu je odredio jednomesečni istražni zatvor, dok su druga dvojica u pritvoru i trenutno su u nadležnosti osječkog Županijskog državnog tužilaštva.
Istaknuo je da je pljačka pomno planirana, a nakon kriminalisitčkog istraživanja policija je pronašla tragove koji su upućivali na to da se u vezu s tim krivičnim delom mogu dovesti dve osobe iz Slavonskog Broda, koje su u utorak i uhapšene.
Kod jednog od njih pronađena je veća količina novca koji potiče iz pljačke, dok je drugi sledećeg dana pušten na slobodu jer je utvrđeno da nije povezan s razbojništvom, penosi Hina.

Kako je navedeno, nastavak istrage doveo je do nove dvojice osumnjičenih koji su u četvrtak uhapšeni takođe na području Slavonskog Broda i pritvoeni zbog sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo i pokušaj teškog ubistva iz koristoljublja.

Policija je saopštila da je opljačkano ukupno 773.000 kuna (oko 103.700 evra), od čega je veći deo pronađen, a da se još traga za oružjem iz kojeg je pucano na radnike obezbeđenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar