U trendu

Hrvatska: Vazdušne snage gase požar kod Vranskog jezera

ZAGREB – Tri protivpožarna aviona Kanader CL-415 i jedan Ertraktor AT-802 iz sistema Protivpožarnih namenski organizovanih snaga Oružanih snaga Hrvatske upućena su danas u akciju gašenja požara na području Vrane kod Vranskog jezera u Zadarskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protivpožarne sezone (17. juna) vazdušne protivpožarne snage bile su angažovane u gašenju 48 požara, od toga 28 u Šibensko-kninskoj, osam u Zadarskoj, šest u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jednog u Istarskoj, Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj, izvestila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a, prenela je Hina.

Uz gašenje požara, sprovedeno je i 56 protivpožarnih izviđanja avionima Ertraktor AT-802, a sveukupno su vazdušne PP snage na navedenim zadacima ostvarile 2003 letova, oko 410 sata naleta, pri čemu je izbačeno ukupno 9090 tona vode te je prevezeno 14 osoba i 14 tona tereta.

Kopnene snage Hrvatske vojske bile su angažovane tokom ovogodišnje Protivpožarne sezone i to dva dana na požaru Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 102 pripadnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.