U trendu

Imali smo čvrsta uveravanja Abazovića i Jokovića

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da su od Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića još ranije dobili čvrsto obećanje da će potpisati zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine o izboru vlade pre 20. januara.

Zbog toga su se, kaže, i okupili na sastanku u sredu, kada su se lideri GP URA i SNP predomislili.

„Mi smo se bili dogovorili da zakažemo Skupštinu, zbog toga smo se i okupili. Da kažem da smo neprosredno pre glasanja za budžet, razgovarali sa Abazovićem i Jokovićem i dobili čvrsta obećanja da će biti zakazana Skupština pre 20. januara, kada je poslednji datum za raspisivanje predsjedničkih izbora. To smo potvrdili i pre Nove godine, na sastanku kod mandatara Miodraga Lekića. Kada je trebalo dati potpise, nedostajali su potpisi SNP-a, GP-URA i Civisa“, kazao je Mandić za portal RTCG.

Jasno im je, kaže, o čemu se radi.

„To smo videli 18. septembra, kada je potpise trebalo da predamo Milu Đukanoviću, kada su falila četiri potpisa GP URA i Civisa“, rekao je Mandić u izjavi za portal RTCG.

Dogovor o formiranju nove vlade u sredu je propao, a Mandić je nakon sastanka sa predstavnicima stranka parlamentarne većine pozvao predsednicu parlamenta Danijelu Đurović da sa predsednikom države Milom Đukanovićem dogovori da predsednički i vanredni parlamentarni izbori budu raspisani u istom danu.

Joković je u sredu izjavio da ne odustaju od nove vlade i da će potpisati zahtev za sazivanje vanredne sednice parlamenta kada detalji dogovora o novoj vladi budu stavljeni na papir.

Abazović juče nije isključio mogućnost da nova crnogorska vlada ipak bude formirana, mada smatra da su vanredni parlamentarni izbori realnost.

Mandatar Miodrag Lekića je u sredu saopštio da nove vlade neće biti. On je i ranije upozoravao da će odustati od formiranja vlade ako bude ucenjivanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.