U trendu

Indija zabranila finansiranje „Majke Tereze“ iz inostranstva

NJU DELHI – Indijska vlada odbila je da dobrotvornoj organizaciji koju je osnovala Majka Tereza, obnovi licencu za finansiranje iz inostranstva.

Misionari ove dobrotvorne organizacije imaju hiljade časnih sestara koje nadgledaju projekte poput domova za napuštenu decu, škola i klinika, navodi BBC.

Konzervativni hinduistički vernici odavno optužuju „Majku Tereza“ da svoje programe koristi za prevođenje ljudi u hrišćanstvo, što ta organizacija demantuje.

Na katoločki Božić, indijsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da nije obnovilo registraciju zbog „nepovoljnih informacija“.

U jučerašnjem saopštenju „Majke Tereze“, potvrđeno je da je prijava za obnavljanje licence odbijena i da ona neće upravljati nikakvim stranim računima za finansiranje „dok se stvar ne reši“.

Dobrotvornu organizaciju sa sedištem u Kalkuti osnovala je 1950. godine Majka Tereza, rimokatolička časna sestra, rodom iz današnje Severne Makedonije.

To je jedna od najpoznatijih katoličkih dobrotvornih organizacija na svetu.

Majka Tereza, rođena kao Agneza Gondža Bojadžiju, dobila je 1979. godine, za svoj humanitarni rad, Nobelovu nagradu za mir, a papa Franja ju je proglasio za sveticu 2016. godine, 19 godina nakon njene smrti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar