U trendu

Indijana zove nevakcinisane policajce iz Čikaga da dođu

INDIJANAPOLIS – Američka država Indijana pokušava da regrutuje nevakcinisane policajce iz Čikaga koji se protive obaveznoj vakcinaciji u njihovom gradu.

„Policajci iz Čikaga, imamo posao za vas. Ovde vakcina nije obavezna. Prijavite se odmah. Niže takse, dobre škole, čeka vas dobrodošlica“, saopštio je portparol državne policije Indijane putem Tvitera, poručnik Glen Fifild.

Senator Indijane Majk Braun, republikanac, priključio se pozivima protiv obavezne vakcinacije širom zemlje, preneo je list „Hil“.

„Moja kancelarija je spremna da pomogne policajcima iz Čikaga da dođu u policiju Indijane, gde nije obavezna vakcina. Dobrodošli u Indijanu“, naveo je Braun putem Tvitera.

Najmanje 21 policajac iz Čikaga je stavljen na neplaćeno, jer nije ispunuo obaveznu vakcinaciju u gradu, u državi Ilinois, gde su na vlasti demokrate.

Načelnik čikaške policije Dejvid Braun izjavio je da je 82 odsto policajaca prikazalo da je vakcinisano, ali 4.000 pripadnika snaga reda nije prikazalo svoj vakcinacioni status.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar