U trendu

Indonezija: Najmanje 73 nastradalih u poplavama

DŽAKARTA – Poplave i klizišta izazvani jakom kišom koje je u Indoneziju doneo tropski ciklon Seroha, odnele su najmanje 73 ljudska života.

Spasilačke ekipe tragaju za nestalima, a vlasti u Istočnom Timoru su saopštile da je u toj zemlji nastradalo 27 osoba, preneo je AP.

Zbog rizika od bujičnih poplava, klizišta i snažnih vetrova, najmanje 400 ljudi je evakuisano iz provincije Istočna Nuza koju čini nekoliko ostrva, preneo je Rojters pozivajući se na lokalne izvore.

„Uputili smo osnovnu logističku pomoć kao što su hrana, ćebad i drugo. Zatražio sam da se spasilački napori temeljno nastave i ubrzaju, a pre svega da se obezbedi zdravstvena pomoć i zadovolje druge, osnovne potrebe ugroženih i započne popravka infrastrukture“, izjavio je Raditja Džati, predstavnik agencije BNPB.

Iako lokalni zvaničnici tvrde da je broj poginulih premašio 100, iz agencije BNPB to nisu bili u mogućnosti da potvrde.

Meteorološka služba je najavila nastavak padavina, velike talase i vetrove, a lokalna energetska kompanija Pertamina je uputila apel benzinskim pumpama na okolnim ostrvima da ugroženim područjima pruže podršku u snabdevanju gorivom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.