U trendu

Iran: Hamneijeva nećaka poziva na bojkot Teherana

DUBAI – Nećaka vrhovnog verskog vođe Irana ajatolaha Alija Hamneija, opozicionarka i poznata aktivistkinja za ljudska prava, pozvala je strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja narodnih nemira izazvanih smrću mlade Iranke u pritvoru policije za moral.

Video-snimak izjave Faride Moradkani, inženjera čiji je pokojni otac bio istaknuta opoziciona ličnost i Hamneijev šurak, masovno je deljen na internetu nakon što je opoziciona novinska agencija HRANA saopštila da je Moradkanijeva uhapšena 23. novembra, prenosi Rojters.

„O slobodni svete, budi sa nama. Poručite svojim vladama da prestanu da podržavaju ovaj smrtonosni režim koji ubija decu. Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile i održavanja na vlasti“, poručila je Moradkani u svom videu.

Agencija HRANA je saopštila da je tokom dvomesečnih nemira ubijeno 450 demonstranata širom zemlje, uključujući 63 maloletnika, da je život izgubilo 60 pripadnika snaga bezbednosti i privedeno 18.173 demonstranta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar