U trendu

Iran: Trenutno ćemo odgovoriti na potez protiv nas u IAEA

TEHERAN – Iran je danas saopštio da će trenutno odgovoriti na bilo koji potez SAD i evropskih zemalja protiv njega u okviru Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), javili su iranski državni mediji.

„Svaka politička akcija Sjedinjenih Američkih Država i tri evropske zemlje u agenciji (IAEA) će nesumnjivo biti dočekana srazmernim, efikasnim i trenutnim odgovorom Irana“, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahian, izvestili su iranski državni mediji, preneo je Rojters.

Amirabdolahian je, takođe, rekao da je poseta generalnog direktora IAEA Izraelu, najvećem neprijatelju Irana, u sukobu sa nepristrasnošću agencije, preneli su mediji.

Iran, koji ističe da nuklearni program razvija isključivo u miroljubive svrhe, nedavno je optužio IAEA da je objavila nepravedan izveštaj o istrazi o nuklearnim aktivnostima Teherana, prenosi Rojters.

Ujedinjene nacije saopštile su u ponedeljak da Iran nije dao verodostojan odgovor na dugogodišnja pitanja o poreklu čestica uranijuma pronađenih na tri neprijavljena mesta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.