U trendu

Islamabad: Oteta kćerka avganistanskog ambasadora

ISLAMABAD – Kćerka avganistanskog ambasadora u Pakistanu Nadžibulaha Alihila na kratko je bila oteta i zlostavljana dok je bila u rukama nepoznatih otmičara, saopštila je danas avganistanska vlada.

Sisila Alihil je bila na putu kući kada su je oteli i „ozbiljno maltretirali“, dodalo je avganistansko ministarstvo spoljnih poslova, javlja Rojters.

„Nakon što je puštena na slobodu, gospođica Alihil je prebačena u bolnicu kako bi dobila odgovarajuću medicnsku negu“, navodi se u saopštenju ministarstva i traži se istraga i zaštita avganistanskih diplomata i njihovih porodica.

Avganistanska ambasada je obelodanila da je Sisila Alihil napadnuta dok je vozila iznajmljeno vozilo, a policija istražuje „uznemirujući incident“, pa su bezbednosne službe povećale prisustvo oko ambasadora i njegove porodice.

Premijer Pakistana Imran Kan je izjavio da želi da se slučaj tretira kao glavni prioritet i da se kidnaperi pronađu u roku od 48 sati, izjavio je ministar policije Rašid Ahmed.

Susedne države Pakistan i Avganistan dugo imaju zamrznute odnose – Kabul optužuje Islamabad da pruža utočiste talibanskim grupama, dok Islamabad optužuje Kabul da dozvoljava militantima da koriste teritoriju Avganistana da odatle izvode napade u Pakistanu.

Obe države demantuju ove navode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.