U trendu

Islamska država upućuje prazne pretnje Rusiji

Čečenski lider Ramzan Kadirov je izjavio da samozvana Islamska država nije sposobna da izvrši pretnje koje je nedavno uputila Rusiji u video snimku, dodajući kako sumnja da su u snimanju tog videa ulogu imale i specijalne službe sa Zapada.

Pretnje IS-a Rusiji su prazne pretnje, a ruske snage bi mogle veoma brzo da unište tu terorističku organizaciju da nije različitih spoljnih ometanja i komplikacija, istakao je Kadirov.

„Imam razloga da verujem da je ovaj snimak isplaniran u kancelarijama zapadnih specijalnih službi i da je deo informacionog i ideološkog rata kojeg oni vode protiv Rusije. Niko neće doći u Rusiju! Te pretnje, ko god da stoji iza njih, samo su prazna priča“, napisao je čečenski lider na Instagramu.

„Ruske oružane snage su naterale teroriste u Siriji da pobegnu podvijenog repa. Dani terorista su odbrojani. Možemo potpuno da uništimo IS, a ako neko odluči da krene na Rusiju, veoma brzo ćemo ih oterati sa naših granica“, rekao je Kadirov.

On je dodao: „Ponavljam – posetićemo sve one kojima je palo na pamet da zaprete ruskom narodu i ruskim liderima!“.

Kadirov je takođe kritikovao novinare zato što su objavili devetominutni video IS-a, koji je objavljen na internetu, preneo je sajt RT.

„Veoma sam iznenađen što su mediji u našoj zemlji objavili vest o nekom saopštenju IS-a, čime su praktično pomogli da pretnje samo jednog bandita dospeju do miliona ljudi“, rekao je čečenski vođa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.