U trendu

Isplivao snimak zverskog mučenja zatvorenika (video)

Policija Indonezije priznala je da su njeni pripadnici terorisali Papuanca živom zmijom pošto se internetom proširio video snimak na kojem se vidi kako muškarac vrišti u strahu dok se njegov islednik smeje.

Iako se policija najistočnijeg dela Indonezije, izvinila, ona je pokušala da opravda ponašanje svojih pripadnika, navodeći da zmija nije bila otrovnica i da se islednici nisu opredelili za prebijanje muškarca osumnjičenog za krađu. Na snimku koji traje minut i 20 sekundi vidi se zmija, dugačka najmanje dva metra, obmotana oko vrata i struka osumnjičenog vezanog lisicama, dok policajac gura njenu glavu u lice muškarca koji postaje histeričan.

Deluje da policajci za to vreme pitaju osumnjičenog koliko je puta ukrao mobilni telefon. Policija je saopštila da su njeni pripadnici koji su učestvovali u incidentu poslati na etičku obuku i prebačeni na druge lokacije. Zastupnica ljudskih prava Veronika Koman rekla je danas da metodi ispitivanja Papuanca predstavljaju mučenje i kršenje nekoliko zakona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.