U trendu

Italija: Salvini protiv vladinih antikovid mera

RIM – Članovi koalicione vlade iz stranke “Liga”, uzdržali su se prilikom glasanja o novom paketu mera u vreme pandemije, koji predvidza popuštanje antikovid mera, izveštava list “Il Fato kotidijano”.

Razlog je što stranka desnog centra traži više od onoga što je vlada, a ciji su sastavni deo, predložila.

Lider “Lige” Mateo Salvini je tim povodom rekao da oni podržavaju vladu, ali ne i mere koje “i nakon godinu dana pandemije nameću Italijanima zabrane, policijski sat i ograničenja”.

Prema pisanju agencije Ansa, premijer Mario Dragi je bio iritiran ovom oldukom.

Članica parlamenta iz Demokratske stranke Debora Seračiani je izjavila “da je odluka Salvinija neodgovorna i stvara konfuziju u narodu”, a iz Pokreta pet zvezdica su saopštili da je odluka “Lige” suprotna ciljevima kolacione vlade “koja je naprvaljena bi se ojačalo nacionalno jedinstvo.

Svojim izborom Liga to dovodi u pitanje, piše u saopštenju.

Novi paket vladinih mera stupa na snagu u ponedeljak, 26. aprila, i važiće do 31. jula, a poplovinom maja, kako je najavljeno, vlada će razmotriti da li epidemiološke mere dozvoljavaju dalje ublažavanje anti-kovid zabrana.

Stručnjaci su, podseća “Il Fato kotidijano”, bili protiv popuštanja anti-koviod mera, i tvrde da epidemiološka situacija još to ne opravdava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.