U trendu

Italija: U Mesini protiv politike u školama

RIM – Nastavnici, roditelji i učenici srednje tehničke škole u Mesini, protestovali su zbog poziva da moraju obavezno da prisustvuju prezentaciji knjige liderke stranke desnog centra, “Frateli d’Italija”, Đorđe Meloni, piše agencija Agi.

U pozivu, direktorica škole upozorila je da oni koji ne budu pratili onlajn prezentaciju, neće dobiti neophodne poene u okviru programa obaveznog obrazovanja nastavnog osoblja.

Prezentaciji, koja je bila zakazana za 25. maj, trebalo je da prisustvuje autor Đorđa Meloni, ali je nakon protesta i polemika, otkazana.

Nakon što su o slučaju pisali mediji, stranka “Frateli D’Italija” zvaničnim saopštenjem demantovala je da je primila takav poziv, a Meloni je rekla da se „radi o lažima levih stranaka i da je o celom slučcaju saznala iz medija“.

Njena autobiografska knjiga “Ja sam Đorđa” je izdavački hit i već je prodata u stotinu hiljada primeraka.

„Nedopustivo je da vođa stranke i član parlamenta bude glavni protagonista sastanaka sa učiteljima. To bi stvorilo didaktički presedan koji mora biti blokiran“, rekao je povodom najavljene prezentacije predsednik Udruženja veterana italijanskih partizana Đanfranko Paljaruolo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.