U trendu

Italija: Ublažavaju se mere u nekim regijama

RIM – Od sutra će u pojedinim regijama biti ublažene anti-kovid mere, tačnije u onim koje prelaze, po italijanskim kriterijumima, iz crvenih u grupu žutih, a to su područja gđe je epidemiološka situacija blaža.

U regijama Emilia Romanja, provincijama Trento, Puglja, Sardinija i Veneto opasnost od zaraze je i dalje na visokom nivou, a zabrinjava što takva situacija traje više od tri sedmice. U tim regijama anti-kovid mere ostaju na nivou karantina.

Regija Abruco, čiji je predsednik samoinicinjativno u ponedeljak promenio status pa regiju iz crvene grupe, to jest visoko zaraženih prebacio u žutu, grupu srednje opanosti od virusa, po nalogu vlade je vracena u crvenu zonu. Doduše samo na nekoliko sati,“dovoljno da se zna ko određuje anti-kovid mere“, piše „Fanpejdz“.

Inače, ova onlajn novina prenosi da je u prethodnoj nedelji generalno smanjena opasnost od kovida19, piše u sedmičnom izveštaju Visokog instituta za zdravstvom.

Broj inficiranih je, međutim i dalje visok, pa je tako u poslednja 24 sata novozaraženih bilo više od 18 hiljada, a 761 osoba je preminula od zaraze u samo jednom danu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar