U trendu

Iz Srba na saslusanje privedeni Keleminec i još osam osoba

ZAGREB – Više osoba privedeno je sinoć zbog remećenja javnog reda i mira u Srbu, a prema nezvaničnim informacijama Hine, među njima je i Dražen Keleminec, predsednik Autohtone hrvatske stranke prava (A HSP), najpoznatije po postrojavanjima u crnim košuljama, uzvikivanju ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ i paljenju srpskog nedeljnika u Hrvatskoj „Novosti“.

Kako navodi Hina, na saslušanje u hrvatski grad Gračac dovedeno je devet osoba, uključujući Kelemineca.

Iz zadarske policijske uprave potvrdili su da je više osoba privedeno, ne preciziravši njihov broj.

U stanicu Granične policije Gračac privedeno je više osoba nad kojima se sprovodi kriminalističko istraživanje iz domena remećenja javnog reda i mira, u subotu u Srbu, a policija će detaljnije o događaju izvestiti javnost danas, rekla je za Hinu portparolka zadarske policijske uprave Sonja Šimurina.

Ona je naglasila da niko od njih za sada nije uhapšen, „već da su privedeni radi kriminalističkog istraživanja“.

Autohtona hrvatska stranka prava objavila je na svojoj stanici da su se uputili u Srb, iako im je zabranjeno javno okupljanje u tom mestu, gde svake godine protestuju protiv proslave Dana ustanka naroda Like i Korduna, u organizaciji Srpskog narodnog veća i Saveza antifašističkih boraca, navodi Index.hr.

Keleminec je i prošle godine danima divljao po Srbu, a predsednik SNV-a Milorad Pupovac je rekao da „uznemirava stanovnike Srba, da je istakao ustaška obeležja, da mokri po Srbu i da pušta pse na meštane“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.