U trendu

Izabrano troje sudija Ustavnog suda Crne Gore

PODGORICA – Crnogorski parlamenti izabrao je danas Snežanu armenko, Dragana Đuranovića i Momirka Tešića za sudije Ustavnog suda, dok predloženi Faruk Resulbegović nije dobio dovoljan broj poslaničkih glasova.

Izborom troje sudija, Ustavni sud Crne Gore će konačno biti funkcionalan i mnogi procesi, kao što su izborni rezultati oktobarskih lokalnih izbora, biće odblokirani.

Ustavni sud Crne Gore, inače, ima sedam članova, a sada će ih biti šest.

Inače, deo poslanika Demokratskog fronta je napustilo salu bojkotujući na taj način planirani repertoar u izvođenju Simfonijskog orkestra, a poslanici Bošnjačke stranke su protestovali zbog ovog performansa na dan kada se obeleževa 30. godišnjica zločina u Štrpcima.

Predsednica Skupštine Danijela Đurović je kazala da je očekivala da će poslanici imati više smisla za kulturu, objasnivši da događajem ne nipodaštavaju žrtve i da se svirala ozbiljna muzika.

Marko Milačić (Prava Crna Gora) je kazao da su kolege iz Bošnjačke stranke licemerni jer sada smeta performens, a nije im smetalo to što je u vreme zločina u Štrpcima na vlasti bio Milo Đukanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar