U trendu

Izetbegović: Odluka Senata UNSA je politička, unosi razdor među Bošnjake

SARAJEVO – Predsednik SDA Bakir Izetbegović oglasio se o odluci Senata UNSA o oduzimanju akademskog zvanja magistra nauka njegovoj supruzi, direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović i ocenio da je reč o politički motivisanoj odluci s ciljem pritiska na SDA, ali i decenijskom unošenju razdora i smutnje među Bošnjake i kompromitacija autoriteta koje bošnjački narod poštuje..

Na udaru su, kaže, afirmisani političari, ulema, poznati branioci.

„I samo prezime Izetbegović je odavno predmet ciljanih napada i diskvalifikacija. U poslednje vreme fokus je stavljen na moju suprugu Sebiju Izetbegović, profesorku na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Kampanja koja se vodi je politički motivisana, radi se o borbi za vlast i pritisku s ciljem da se oslabi pozicija SDA pred nastavak pregovora o izmenama Ustava i Izbornog zakona“, naveo je Izetbegović.

Kao izvršioca najnovije kampanje označio je rekotra Univerziteta u Sarajevu Rifata Škrijelja, koji se, kako tvrdi, u to uključio iz politički sasvim jasnih razloga.

„Afera će potrajati i dobiće epilog na sudu u Sarajevu“, naveo je Izetbegović i dodao da će u međuvremenu javnost biti izložena spinovima, poluistinama i neistinama, preneli su sarajevski mediji.

„Pozivam vas da prepoznate jeftine manipulacije koje potcenjuju vašu inteligenciju, memoriju i moć rasuđivanja“, naveo je, između ostalog, Izetbegović i dodao da će, naravno, konačnu odluku doneti Sud.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.