U trendu

Izetbegović: SDA drži BiH kao što je držala u ratu

SARAJEVO – Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je u okviru predizborne kampanje na jednom stranačkom skupu otkrio detalje o pregovorima o ustrojstvu BiH, rekavši da im je na pregovorima u Ženevi ponuđena trećina BiH i da su na to pristali imali bi, kaže, svoju vojsku, medije, tajnu službu i sliku njegovog oca Alije na zidu.

„A bila nam je ponuđena trećina Bosne: ‘Uzmite to’. Ja sam bio prisutan u Ženevi i svuda gde se pregovaralo. Nudilo se. I da smo to uradili, imali bismo Alijinu sliku na zidu, imali bismo svoju vojsku, svoju obaveštajnu službu, svoje medije i tako dalje“, rekao je Izetbegović, prenosi portal prešmediabih.

Izetbegović je rekao i da je najveća uvreda reći da se SDA bori samo za vlast i da je ista sa SNSD Milorada Dodika i HDZ Dragana Čovića.

On je rekao da u Federaciji BiH živi dve trećine stanovništva, a da je tri četvrtine svakog dobra – ekonomije, snage, potrošnje goriva, prikupljanja PDV-a BDP iz ovog entiteta BiH i i opština u kojima su većina Bošnjaci.

„Dakle, mi držimo ovu zemlju onako kako smo je u ratu držali da je ne raskinu, tako sad držimo njenu ekonomiju i guramo dalje. Mi napunimo budžete“, kaže Izetbegović.

Da, kako navodi, nema ovog fenomena Budžet Republike Srpske bi bio niži.

Prema njegovim rečima, državni Budžet gotovo potpuno pune Bošnjaci, a ne dozvoljaju im, kaže, „da našim parama povećamo plate policajcima, vojnicima….“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar