U trendu

Izrael: Doseljenici napali palestinsko selo, povređeno dete

RAMALA – Desetine izraelskih doseljenika napalo je jedno palestinsko selo na Zapadnoj obali, gađajući automobile i kuće kamenjem, a nekoliko ljudi je ranjeno, uključujući jedno palestinsko dete, saopštili su danas palestinski aktivisti.

Na snimku jučerašnjeg napada, koji je objavila jedna izraelska grupa za ljudska prava, prikazano je nekoliko doseljenika bez majica sa maramama omotanim oko lica koji kamenjem gađaju gomilu kuća i vozila, prenosi agencija AP.

Izraelske trupe bile su među doseljenicima, ali izgleda da nisu preduzele ništa da ih zaustave.

Sami Hureini, lokalni palestinski aktivista, rekao je da je grupa izraelskih doseljenika napala palestinskog pastira u blizini sela Mufakara i zaklala njegove četiri ovce. Zatim su upali u samo selo, napadajući stanovnike batinama i kamenjem.

On je dodao i da je četvorogodišnji dečak Mohamed Bakr hospitalizovan sa povredom glave.

Izraelska grupa za ljudska prava B’Tselem objavila je video zapis o napadu i dala sličan izveštaj, u kojem se navodi da su izraelske trupe ispalile suzavac na palestinsko stanovništvo i uhapsile najmanje jednog Palestinca.

Na snimku se može videti izraelski vojnik kako baca suzavac na Palestinca koji je snimio napad.

Skoro 500.000 jevrejskih doseljenika živi na Zapadnoj obali, koju je Izrael okupirao u ratu 1967. godine. Na ovoj teritoriji živi više od 2,5 miliona Palestinaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.