U trendu

Izrael: Novi smrtonosni incident tokom Ramazana

JERUSALIM – U incidentu koji se dogodio rano jutros na jugu zemlje jedan izraleski policajac ubio je iz vatrenog oružja Palestinca koji ga je prethodno izbo nože, saopštila je policija.

Prema saopštenju policije, do incidenta je došlo kad je muškarac izvukao nož i ubo policajca tokom bezbednosne provere u blizini gradilišta u gradu Aškelonu.

Policijski službenik je lakše ranjen, nakon čega je pucao u napadača i usmrtio ga. Telo Palestinca je spasilačka služba odnela u obližnju bolnicu.

Ovo je najnoviji u nizu smrtonosnih incidenata tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana, prenosi AP.

Policija nije identifikovala Palestinca, ali je navela da je iz Hebrona na Zapadnoj obali.

U poslednjih nekoliko dana, uključujući i ovu žrtvu, ubijeno je petoro Palestinaca, a među njima je i jedna nenaoružana žena, koja je ubijena na vojnom kontrolnom punktu u Vitlejemu.

Izraelska vojska je u međuvremenu potvrdila da je izvršila više racija širom Zapadne obale, navodeći da je uhapsila 20 osumnjičenih za napade na Izraelce, prenosi AP.

Najveći deo nedavnih aktivnosti vojske fokusiran je na Dženin, grad na Zapadnoj obali u kojem su živela dva palestinska napadača, koje su ubili Izraelce.

Vojska je saopštila da su stanovnici bacali eksploziv na vojnike, koji su uzvratili vatru na osumnjičene.

Trenutno nema izveštaja o ranjenim Palestincima, a vojska je saopštila da niko od njenih vojnika nije povređen.

Incidenti su deo talasa nasilja tokom Ramazana, kada tenzije između Izraelaca i Palestinaca često rastu.

Ramazan je ove godine vremenski blizu velikih jevrejskih i hrišćanskih praznika.

Protesti i sukobi u Jerusalimu tokom Ramazana prošle godine prerasli su u jedanaestodnevni sukob između oružanih snaga Izraela i militanata u Gazi, podsetila je američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.