U trendu

Izrael raketirao ciljeve nedaleko od Damaska

DAMASK – Izraelsko ratno vazduhoplovstvo je jutros raketiralo ciljeve nedaleko od Damaska, a u napadima je poginuo jedan sirijski vojnik, dok su trojica ranjena, saopštili su izvori iz sirijske armije.

Napad na ciljeve protivvazdušne odbrane sirijske vojske u regionu Zabadani, nedaleko od glavnog grada Damaska, izveden je neposredno nakon ponoći i izazvao je i znatnu materijalnu štetu, preneo je AP.

Ovo je drugi napad izraelske avijacije u poslednjih nedelju dana, a prethodno su izraelski avioni raketirali ciljeve oko grada Masjafa, u centralnoj Siriji.

Izrael se, kao ni ranije, nije oglašavao neposredno nakon napada na ciljeve unutar sirijske teritorije, ali je posmatračka organizacija Observatorija za ljudska prava u Siriji sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila da je izraelska avijacija ciljala skladišta raketa i municije koje koristi proiranska šiitska organizacija Hezbolah, ali i druge slične paravojne frakcije koje učestvuju u građanskom ratu u Siriji.

Izrael je ranije potvrdio da je u poslednjih nekoliko godina izvodio napade na ciljeve unutar sirijske teritorije koji su, kako se veruje, koristili pripadnici Hezbolaha.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.