U trendu

Izrael: Vakcinisanim strancima dozvoljen ulazak krajem maja

TEL AVIV – Izrael će krajem narednog meseca početi da dozvoljava ulazak vakcinisanih turističkih grupa, jer je domaća kampanja vakcinacije drastično oborila broj infekcija kovidom-19, navodi se u danas objavljenom saopštenju izraelskih ministarstava zdravlja i turizma.

Svi strani posetioci moraće da prikažu negativan PCR test pre ukrcavanja na let za Izrael, i serološki test za dokazivanje vakcinacije po dolasku na aerodrom Ben-Gurion, u blizini Tel Aviva, prenosi agencija Rojters.

U zajedničkom saopštenju ministarstava navodi se da će „ograničen broj grupa početi da pristiže 23. maja“, u početnoj fazi tog plana.

U kasnijoj fazi, ulazak grupa biće proširen, a pojedinačni putnici će takođe moći da uđu u zemlju, navodi se u saopštenju.

„Izrael je prva vakcinisana zemlja, a građani Izraela su prvi koji uživaju u ovom rezultatu. Nakon otvaranja ekonomije, vreme je da se dozvoli turizam na jedan pažljiv i proračunat način“, izjavila je izraelska ministarka zdravlja Juli Edelštajn.

Izrael je pre mesec dana počeo da ponovo otvara svoju ekonomiju, na „krilima“ najboljih rezultata inokulacije, u okviru koje je oko pet miliona od
ukupno 9,3 miliona stanovnika već primilo dve doze vakcine protiv kovida-19.

U Izraelu trenutno postoji 3.369 aktivnih slučajeva kovida, a broj dnevnih infekcija je pao na oko 200.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar