U trendu

Izraelski mediji: Netanijahu uskoro objavljuje da odustaje od zakona o sudstvu

TEL AVIV – Izraelski premijer Benjamin Netanijahu spreman je da zaustavi sporni zakon o reformi pravosuđa, rekao je danas neimenovani zvaničnik iz partije Likud, dan nakon što je smenjen ministar odbrane Joav Galant, jer je kritikovao sporni zakon.

Izraelski „Kanal 12“ objavio je da će Netanijahu danas pre podne saopštiti da će odustati od zakona o reformi pravosuđa, preneo je Rojters.

Predsednik Izraela Isak Hercog pozvao je jutros vladajuću koaliciju da smesta odustane od zakona o sudskoj reformi, nakon velikih protesta u toj zemlji, preneo je „Džeruzalem post“.

„Tajms of Izrael“ je najavio da će se danas sastati vojni lideri kako bi razgovarali o razvoju događaja, nakon što je Netanijahu smenio ministra odbrane Joava Galanta u nedelju uveče.

Galant je smenjen dan nakon što je pozvao vladu da zaustavi reformu sudstva, navodeći kao razlog sve veći razdor u narodu i pretnju nacionalnoj bezbednosti.

Više desetina hiljada Izraelaca izašlo je u nedelju na ulice gradova širom zemlje u znak protesta zbog odluke Netanijahua da smeni Galanta, koji je pozvao vladu da zaustavi donošenje spornog zakona o reformi pravosuđa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.