U trendu

Izraelski premijer razgovarao sa Putinom i Zelenskim

Izraelski premijer Naftali Benet razgovarao je danas telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ubrzo nakon razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, saopštili su izraelski zvaničnici.

Iz kabineta premijera je potvrđeno da je on razgovarao sa liderima Rusije i Ukrajine ali nisu navedeni detalji.

Kremlj se saopštio da je Putin Benetu izložio stav Rusije o rešavanju sukoba u Ukrajini, uključujući demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Putin izložio je principijelni stav ruske strane po pitanju regulisanja konflikta, uključujući bezuslovno uzimanje u obzir interesa Rusije u sferi bezbednosti, demilitarizaciju i denacifikaciju ukrajinske države, osiguravanje njenog neutralnog i nenuklearnog statusa, kao i priznanje ruskog suvereniteta nad Krimom i nezavisnosti DNR i LNR“, preneo je TASS.

Benet je sa Zelenskim razgovarao o mogućnostima isporuke humanitarne pomoći Ukrajini iz Izraela, navedeno je u saopštenju iz Benetovog kabineta.

„Oni su se pozabavili i ruskim raketnim napadom koji je oštetio spomen-obeležje žrtvama holokausta. Izvori upućeni u razgovor ističu kako je Zelenski ponovio zahtev Izraelu za slanjem vojne pomoći, što je Benet ranije odbio“, preneli su izraelski mediji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.