U trendu

Janjić: Kritike Vulina na račun Đukanovića – ništa novo

PODGORICA – Optužbe ministra Vulina na račun crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da je „izdao Kosovo te da pljačka srpske crkve“, pri čemu „mitropolit Amfilohije za sve sto je uradio Đukanovic proklinje srpskog predsednika“, nisu ništa novo, ocenjuje politički analitičar Dušan Janjić.

Kako je rekao za Novu M, Vulin očigledno ima problem sa logikom, naročito kada je reč o Đukanoviću:
„Poslednju stvar koju možete uraditi i bilo gde je povezati Amfilohija Radovića sa Đukanovicem, a pogotovo za Đukanovića ako smatrate da je oteo imovinu SPC“, navodi Janjić.

On tvrdi i da su Vulinove izjave neargumentovane, po principu „dodaj što više mržnje“, ne bi li se, kako kaže, udvorio onima koji su u Crnoj Gori ali i u Srbiji i izvan nje, a koji računaju na ođeke „u nekim nižim strukturama federalne službe i vlasti u Moskvi“.

„Tu nema pameti, ima kalkulacije“, kaže Janjić, kako ga citira Nova M.

Novinar i publicista Danilo Burzan smatra da je Vulinova izjava na fonu već poznatih, velikosprpskih opređeljenja i bavljenja tuđim poslom.
„Ja znam da je mnogima krivo što je Đukanović postao državnik od imena na Balkanu i Evropi i što je učinio da Crna Gora bude to što jeste danas. Ja smatram i znam da bi mnogi poželeli da Đukanović bude na čelu njihove države“, navodi Burzan za Novu M.
Pojedine strukture u Srbiji, rekao je Burzan, nikako da se pomire sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna drzava.

„Nikako da se odreknu prava na CG kao takozvanu srpsku državu. Mnogi od njih to i danas tvrde te govore o srpskom moru, govore o srpskoj Boki o srpskom Čakoru itd. Crna Gora je samostalna suverena drzava, članica NATO pakta a uskoro i članica ujedinjene Evrope“, zaključio je Burzan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.