U trendu

Janković na forumu OEBS-a u Pragu

PRAG – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na dvodnevnoj završnoj konferenciji Ekonomsko-ekološkog foruma OEBS-a na temu „Promovisanje sveobuhvatne bezbednosti, stabilnosti i održivog razvoja kroz ekonomsko osnaživanje žena“, koja je održana u Pragu.

Kako je saopšteno iz kancelarije poverenice, ona je predstavila dostignuti nivo rodne ravnopravnosti, posebno na političkom planu koji takođe utiče na ekonomsko osnaživanje žena, a koje se sprovodi kroz različite programe.

„Srbija radi i postiže napredak, ali potrebno je još mera kako bismo dostigli punu ravnopravnost žena i muškaraca, i na tome ćemo nastaviti da radimo još efikasnije, jer žena treba da ostvaruje ciljeve u svim sferama života, a sve što se učini za bolji položaj žena čini se i za čitavo društvo, njegovu bezbednost, stabilnost i održivi razvoj“, naglasila je Janković.

Ona je na marginama skupa razgovarala sa predsedavajućom OEBS-a švedskom ministarkom spoljnih poslova Anom Lind, predsedavajućom Stalnog saveta OEBS-a, Ulrike Funered, predsednicom Privredne komore Malte Marizom Hereb i visokim predstavnikom OEBS-a za nacionalne manjine Kairatom Abrakmanovim.

Na konferenciji su govorili državni sekretari i drugi predstavnici zemalja EU, kao i SAD, Velike Britanije, Turske, Albanije, Azerbejdžana, Ukrajine, Belorusije i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.