U trendu

Japan: Princ kritikovao medije zbog napada na njegovu kćerku

TOKIO – Princ Akišino, prvi u redu za japanski tron, osudio je medije u zemlji zbog tretmana njegove najstarije kćerke Mako, optužujući ih da su o njoj govorili „užasne stvari“ uoči njenog braka.

Mako se 26. oktobra udala za Keija Komura, koji nije iz kraljevske porodice i koga je upoznala na univerzitetu, i to skoro četiri godine pošto je njihova veridba otkazana nakon otkrića o manjem finansijskom sporu u koji je bila uključena njegova majka, piše britanski list „Gardijan“.

Njih dvoje su se samo na kratko pojavili u javnosti pre nego što su se preselili u Njujork, gde Komuro radi za jednu advokatsku firmu.

Izveštavanje o njihovoj veridbi, ispunjeno kritikama, učinilo je da se Mako, koja se odrekla svog kraljevskog statusa kada se udala za Komura, suoči sa jednim oblikom posttraumatskog stresnog poremećaja.

„Ako čitate tabloide, možete videti da tamo ima mnogo stvari koje su izmisljene, iako postoje i neka misljenja koja bismo trebali poslušati“, rekao je Akišsino u neobično iskrenoj ispovesti na konferenciji za novinare održanoj povodom njegovog 56. rođendana.

„Što se tice članaka na internetu, takođe ima mnogo komentara, a u nekima od njih se zaista govore strašne stvari“, rekao je Akišino govoreći o ulozi medija u kćerkinim problemima mentalnog zdravlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar