U trendu

Japan: Vreća pirinča umesto prave bebe

TOKIO, 8. avgust (Tasnjug) – Roditelji novorođenih beba u Japanu od nedavno šalju svojim rođacima koje ne mogu da posete ili vide zbog pandemije, vrećice s pirinčem u obliku bebe tako da mogu da zamisle da grle novopridošlicu.

Svaka vrećica s pirinčem teška je koliko i beba, na njoj je odštampana fotografija novorođenčeta, a cena raste paralelno sa veličinom bebe, prenosi britanski „Gardijan“.

Neke firme naplaćuju jedan jen po gramu za pakovanja do 3,5 kilograma za ovu jedinstvenu priliku da rodbina na daljinu iskusi kako bi bilo držati novorođeno dete, dodaje „Gardijan“.

„Kada mi se rodio sin razmišljala sam šta da učinim za rođake koji su živeli daleko i nisu mogli da dođu u posetu da ga vide. Zato sam odlucila da napravim vrećicu pirinča iste težine i oblika kao beba, kako bi rođaci mogli da je drže i osete prividnu ljupkost bebe“, kaže Naruo Ono, vlasnica prodavnice pirinča.

Broj novorođenčadi u Japanu je u padu još od 1989. godine, a populacija se prošle godine smanjila za više od 480 hiljada, na 126,65 miliona, navodi „Gardijan“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar