U trendu

JAR: Uhapšen osumnjičeni za požar u parlamentu

KEJPTAUN – Vlasti u Južnoafričkoj Republici (JAR) saopštile su nakon požara u zgradi parlamenta da su uhapsile muškarca osumnjičenog za paljevinu, provalu i krađu, i najavile da će već u utorak biti izveden pred sud.

Predsednik JAR Siril Ramafosa ocenio je da je požar „strašan i razoran događaj“, ali je obećao da će parlament nastaviti sa radom, prenosi Bi-Bi-Si.

Na današnjim snimcima s lica mesta mogao se videti oblak crnog dima koji kulja ka nebu i veliki plamen koji se vije kroz krov zdanja parlamenta.

Zvaničnici su potvrdili da je požar izbio u kancelarijama na trećem spratu i brzo se proširio na skupštinsku salu donjeg doma, javio je izveštač britanskog javnog servisa iz Kejptauna.

U požaru niko nije povređen, rekao je portparol vatrogasne službe Kejptauna Džermejn Karelsi i dodao da je više od 35 vatrogasaca učestvovalo u gašenju požara koji je lokalizovan posle višečasovne intervencije, preneo je ranije AP.

Kako navodi Bi-Bi-Si, požar je izbio nekoliko sati nakon jučerašnje sahrane nadbiskupa Dezmonda Tutua u katedrali Svetog Đorđa, u blizini parlamenta koji trenutno ne zaseda zbog praznika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar