U trendu

Jeziva ispovest: Probudio se u toku operacije srca, evo šta je doživeo

Dolazak svesti tokom operacije nije novi pojam, a ovo je samo jedna od jezivih priča pacijenata koji su doživeli da budu apsolutno svesni na operacionom stolu, prenose mediji u regionu.

Sidni L. Vilijams je morao da ode na operaciju otvorenog srca koja podrazumijeva rez na celom grudnom košu. Pre operacije hirurg mu je rekao da su šanse da preživi, odnosno da umre na stolu 50 posto.

Dali su mu anestetik, pa je osećao kako tone u san. Ipak, probudio ga je zvuk testere kojom je njegov grudni koš bio prerezan. Pokušavao je reći lekarima šta se događa, ali iz njega nije izlazio zvuk, a potom je pokušao dati znak telom – isto bezuspešno. Nije čak mogao ni plakati, jer je anestetik zaustavio rad njegovih suznih žlezda.

Čuo je kako lekari raspravljaju o stanju njegovog srca, odnosno o tome koliko je ono oštećeno. Sekundama kasnije, osetio je bolne talase kako prolaze kroz njegovo srce, i šokiran je shvatio kako mu je srce upravo prestalo kucati. Zato su mu lekari davali elektrošokove, a bol koji je osetio opisao je kao nešto najgore što je ikad iskusio.

Poslije buđenja, opisao je taj događaj kao „sahranu živog čoveka“. Srećom, Vilijams je uspeo da preživi, ali posledica se ipak nije uspeo da se reši – od tada pati od užasnih noćnih mora zbog kojih škrguće zubima dok sanja, a ima i stalan strah od smrti uprkos psihoterapiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar