U trendu

Joković: Protiv nove vlade je samo jedan poslanik većine

PODGORICA – Socijalističkoj narodnoj partiji bliži je predlog Demokratskog fronda za izbor nove vlade nego vanredni parlamentarni izbori, izjavio je lider te stranke Vladimir Joković.

Smatra da je pitanje parlamentarnih izbora poslednja opcija za sve partije parlamentarne većine i da to ne bi rešilo ništa.

Joković je za portal RTCG rekao da je koncept ekspertske vlade napravljen pod pritiskom i da je postao neodrživ.

“Bilo je niz pokušaja da dođe do rekonstrukcije. Samim tim svi su se složili da su za rekostrukciju. Sama smena (Vladimira) Leposavića pokazala je da nešto nije u redu”, kazao je Joković.

Govoreći o jučerašnjem sastanku predstavnika parlamentarne većine, Joković je istakao da su svi saglasni da je vreme za promenu.

“Osim jednog poslanika, niko tu vladu nije branio. Svi su bili za rekonstrukciju ili izbor nove vlade “, kazao je Joković.

Uveren je da bi DPS Mila Đukanovića na tim izborima zasigurno imala značajan pad podrške, dok bi, kako kaže, partije parlamentarne većine imale mandat manje ili više, ali opet bi svi seli za isti sto.

Ova vlada, kazao je, može da predloži budžet, ali ne veruje da ga parlament izglasati, već će izglasati novu vladu.

“Siguran sam da DF neće podržati budžet, a neizglasavanjem bvudžeta, pada vlada”, kaže Joković i ističe da to neće proći lagano i da će doći do ozbiljnih potresa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.