U trendu

Joković: SNP je spreman, prvo da se izjasne Demokrate

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske vlade i ministar poljoprivrede iz SNP Vladimir Joković izjavio je danas da će njegova partija razmotriti ponudu za razgovor koju su dobili od predsednika Nove srpske demokratije i jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, ali da prvo treba da se izjasne oni koji su srušili vladu Dritana Abazovića.

„Što se SNP-a tiče, mi smo uvek spremni da razgovaramo. Mislim da prvo oni koji su oborili ovu vladu (Demokrate) treba da kažu da li imaju dogovor sa DPS-om i da li žele da uopšte pričaju sa starom parlamentarnom većinom. To je isti model kao onaj koji su oni sproveli tokom zasedanja parlamenta kada smo mi pokušali rekonstruisati postojeću vladu, gde su rekli da im donesemo 32 potpisa, pa će oni razmotriti to“, kazao je Joković za podgorički portal Borba.

Potpredsednik tehničke vlade i lider SNP podvlači da je na njima da li prihvataju ponudu DF-a.

„Oni koji su srušili vladu, neka kažu šta žele. Ovde mislim na Demokrate i na one druge, a zna se koji su. Moramo videti da li oni prihvataju sve ovo i kad vidimo da li ima smisla. Naravno, mora se konsultovati i URA jer bez njih nema većine. Ura je bila izuzetno korektna prilikom svih ovih procesa. Mi negde naprosto smatramo da treba da ostanemo zajedno“, kazao je Joković i istakao da većine bez Ura i SNP nema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.